FRAKSJONERT CO2 LASER

Selv etter 30 år regnes CO2-laser som den beste og mest effektive behandlingsmåten ved aldersforandringer i huden. Teknologien er forbedret, og det er nå mulig å fraksjonere eller dele laserstrålen slik at hudoverflaten behandles punkt for punkt. Dette får lærhuden til å danne nytt bindevev over tid, noe som reduserer rynker og andre aldringstegn, forbedrer arrete og grov hud, strammer opp slapp hud og jevner ut tonen i huden. 

Fraksjonert CO2-laser brukes ved:

 • arr, spesielt akne-arr

 • rynker

 • grove porer

 • strekkmerker

 • slapp hud med redusert elastisitet

Hvordan virker det?

Laser virker stimulerende på alle cellene i huden. Nye elastiske fibre bygges opp, og kollagenproduksjonen styrkes. Behandlingen gir dessuten bedre blodsirkulasjon og økt oksygenopptak i cellene. Huden blir glattere, mykere, fastere og mer elastisk. Resultatet er friskere hudfarge og sunnere hud.

 

For behandling

Forbehandling med tretionin (vitamin A-syre) anbefales i fire til seks uker. Det stimulerer kollagenproduksjonen og fører til at huden heles raskere..

Gjør det vondt?

De fleste opplever moderat svie, men behandlingen er ikke smertefull. Huden bedøves med bedøvelseskrem i ca. en time før behandlingen. I visse tilfeller injiseres dessuten et bedøvelsesmiddel rundt ansiktsnervene i det berørte området. Det gir ekstra effekt.

Etterbehandling

Reaksjonen på behandlingen varierer. De fleste må regne med rødhet, hevelse, litt kløe og flassing i fem til syv dager. I denne perioden skal du smøre deg med fet salve flere ganger daglig slik at huden gror raskest mulig. Vi anbefaler bruk av Dermaceutics ”K-ceutic post treatment cream” med SPF 50 uken etter behandlingen.

Etter laserbehandling er det viktig med solbeskyttelse og rikelig bruk av fuktighetskrem. Solkrem gir optimalt resultat samtidig som den beskytter mot fremtidige aldringstegn og hudkreft forårsaket av sol.  

Hvor lenge virker det?

Behandlingen tilbakefører huden til en tidligere tilstand, og den naturlige aldringsprosessen forsinkes. Hudforbedringen etter fraksjonert laserbehandling fortsetter i opp til ni måneder. Ingen kan garantere at rynker, arr og pigmentflekker fjernes fullstendig. I de aller fleste tilfeller blir resultatet godt, men du kan for eksempel oppleve at enkelte pigmentflekker synes som en svak fargerest i huden.

Hvor mange behandlinger?

Vi anbefaler maksimalt én behandling per år. Forandringen på hudens overflate blir tydelig så snart rødheten forsvinner, men det tar flere måneder før den oppstrammende effekten blir synlig. Hvor mange behandlinger du trenger avhenger av din generelle hudstatus og av om du kombinerer fraksjonert laserbehandling med kremer og ansiktspeeling. 

Hvem bør unngå laserbehandling?
Du skal ikke behandles med laser hvis du:

 • bruker medisiner som gjør huden overømfintlig for lys 

 • er gravid

 • har avsluttet Roaccutane-kur (Isotretinoin) mot kviser for mindre enn et år siden

 • Hudtype 5-6 (asiater og afrikanere) kan være problematisk å behandle, og hvert tilfelle bør derfor vurderes særskilt. Slike hudtyper behøver forbehandling som strekker seg over 12 uker.  

 • Ved herpes (munnsår) må du ta Valtrex-tabletter samtidig med behandlingen.

Majorstuen

Linderud

Vibes gate 12C

0356, Oslo
Inng. Ole Vigs gate
Tlf: +
47 406 07 759

Erich Mogensøns vei 38

0594, Oslo
Inng. Linderud Senter
Tlf: +47 406 07 759

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

 • Facebook - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle